Clas-Peter Lindhé

Clas-Peter Lindhé

Leg. läkare
Ögonspecialist sedan 1987

Stor erfarenhet av ögonlocksplastiker.
Glasögonförsäljning och sedvanliga ögonundersökningar.

Lindhés ögonmottagning

Kaprifolvägen 2 B
455 34 Munkedal
Tel 0524-13333
E-mail: 0524.13333@telia.com

 Information angående operation av övre ögonlocken på Lindhés ögonmottagning

Jag rekommenderar att den som är intresserad av ögonlocksplastik först kommer hit för en bedömning av om operation är lämpligt. Kostnaden för det besöket är i nuläget 300:-. Vid det besöket är det vanligt att en operationstid bokas. Väntetiden för operation brukar vara 2–4 veckor. Operationernas pris framgår på vår startsida!

Inför operation ska patienten inte ha ätit svaga blodförtunnande mediciner eller linfrö på 3 dagar. Starka blodförtunnande mediciner ska ha diskuterats med den instans som sköter dessa.

På operationsdagen kommer patienten osminkad och har ätit som vanligt. Efter att ”lämpliga snitt” markerats ges bedövningsdroppar och operationsområdet tvättas med klorhexidinsprit. Lokalbedövning lägges i huden med en spruta. Det gör ungefär lika ont som att ta ett blodprov. Jag skär med en liten skalpell längs markeringarna och klipper bort överskottshud med en sax. Eventuellt tas lite fett och/eller lite muskelvävnad bort. Operationssnittet sys därefter ihop med en typ av stygn som inte går bort av sig själv, (denna typ av stygn ger bäst resultat). Dessa stygn bör tagas bort efter 5–7 dagar, möjligen 4 dagar, vilket ingår i priset. Någon grad av blåmärken får alla vid denna typ av operation. Blåmärkena brukar vara mest framträdande på andra till tredje dagen. Blåmärken på övre ögonlocken brukar vara helt borta på tionde till tolfte dagen. Om blåmärke uppstått på undre ögonlocket brukar det ta längre tid för dessa att försvinna.

Clas-Peter Lindhé
Leg.läk.
Specialist på ögonsjukdomar

Design & Layout - Ekelunds Datorservice
© Clas-Peter Lindhé